Gestoofde runderlapjes

Klaar in 6 min.
520 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de magere runderlappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Pel en snipper de ui. Dep de runderlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Verhit de Croma Bakken en Braden Vloeibaar op halfhoog vuur in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bestrooi het vlees naar wens met versgemalen peper en zout naar smaak. Bak het vlees aan beide kanten kort aan. Zet het vuur wat lager en bak de ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
  3. Schenk de runderbouillon er langs de rand van de pan bij en breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen. Roer vlak voor het serveren de mosterd door de gestoofde runderlapjes. Eet smakelijk!

Tip van croma

Het stoven van magere runderlappen oftewel draadjesvlees is een gerecht waar je wat geduld voor nodig hebt, maar het resultaat is heerlijk! Zo maakte oma ook haar stoofvlees klaar op het oliestel dus heel slow cooking.

Over Gestoofde Runderlapjes

Wist je dat je er nog veel meer aan kan toevoegen behalve laurier en tomatenpuree? Probeer eens het recept met rode wijn, sinaasappelsap, kaneel, kruidkoek, mosterd en nog veel meer. Smaken verschillen!

Hoe handig vond je dit recept?

520 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Ossenhaas/Tournedos

Rund
320 beoordelingen

Rosbief

Rund
514 beoordelingen

Pepersteak

Rund
264 beoordelingen
Alle Rund recepten