Gestoofde Runderlapjes

Klaar in 6 min.
342 beoordelingen

Ingredienten

600 g runderlapjes
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
0,25 l runderbouillon
1 eetlepels grove mosterd
  1. Haal de runderlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de runderlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de runderlapjes aan beide kanten kort aan. Zet het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
  3. Schenk de runderbouillon erbij en breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Gestoofde Runderlapjes oftewel Draadjesvlees is een gerecht waar je wat geduld voor nodig hebt, maar het resultaat is heerlijk! Het doet veel mensen denken aan het vlees dat ze vaak aten bij opa en oma. Runderlappen worden meestal gestoofd, maar een goede runderlap kan ook gebakken worden.

Over Gestoofde Runderlapjes

Wist je dat je er nog veel meer aan kan toevoegen behalve laurier en tomatenpuree? Probeer eens het recept met rode wijn, sinaasappelsap, kaneel, kruidkoek, mosterd en nog veel meer. Smaken verschillen!

Hoe handig vond je dit recept?

342 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Ossenhaas/Tournedos

Rund
233 beoordelingen

Biefstuk

Rund
555 beoordelingen

Tartaar

Rund
210 beoordelingen
Alle Rund recepten