Gourmet geitenkaas in spek
Op zoek naar een lekker gourmet recept met een twist? Maak dan dit gourmet geitenkaas in spek recept en maak je gourmet avond extra feestelijk!
Kooktijd3 minuten
voorbereidingstijd5 minuten
4 porties

Ingrediënten
- ca. 140 gr geitenkaas (in 8 ronde partjes)
- 16 lange plakken ontbijtspek
- 1/2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal) | 806 kcal |
Energy (kJ) | 3342 kJ |
Protein (g) | 49.5 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 2.9 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 2.8 g |
Sugar (g) | 2.9 g |
Fibre (g) | 0.1 g |
Fat (g) | 66.2 g |
Saturated fat (g) | 38.6 g |
Unsaturated fat (g) | 12.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 10.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 2.0 g |
Trans fat (g) | 1.4 g |
Cholesterol (mg) | 195 mg |
Sodium (mg) | 2051 mg |
Salt (g) | 5.13 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 283 mg |
Iron (mg) | 1.68 mg |
Potassium (mg) | 395 mg |
Instructies
- Rol elk geitenkaas partje in een plak ontbijtspek. Vouw vervolgens nog een plak ontbijtspek om alle 8 geitenkaas rolletjes.
- Verhit een klein scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in het gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de geitenkaas in spek krokant aan beide kanten in ongeveer 3 minuten.
Honing is een heerlijke toevoeging aan dit recept, voeg wat honing toe aan de geitenkaas net voor oprollen in het spek, of besprenkel de rolletjes met wat honing net voor het bakken.
Blijven de rolletjes niet lekker dichtzitten? Zet ze dan even vast met een cocktailprikker. Verwijder deze wel tijdens het bakken zodat alle kanten lekker knapperig kunnen worden.