Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hachee

Hachee maken? Volg dit recept en maak gemakkelijk hachee klaar
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Hachee

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • 5 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 3 uien
  • 1 Knorr runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
Energy (kcal)345 kcal
Energy (kJ)1438 kJ
Protein (g)38.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)7.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)5.5 g
Sugar (g)3.9 g
Fibre (g)1.7 g
Fat (g)18.2 g
Saturated fat (g)8.1 g
Unsaturated fat (g)7.8 g
Monounsaturated fat (g)7.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.7 g
Cholesterol (mg)97 mg
Sodium (mg)154 mg
Salt (g)0.38 g
Vitamin A (IU)3 IU
Vitamin C (mg)3.9 mg
Calcium (mg)37 mg
Iron (mg)4.21 mg
Potassium (mg)818 mg

Instructies

  1. Haal de riblappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, dep ze vlak voor het bereiden droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.
  2. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de stukken vlees rondom aan. Geregeld omscheppen.
  3. Bak vervolgens de uienringen 3 minuten mee. Voeg dan het bouillonblokje, een 1/2 liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan. Laat het vlees in 2,5 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Hachee is een authentieke recept en is niet moeilijk te bereiden, maar vergt wel wat geduld. Je krijgt hachee als je runderlappen een paar uur laat sudderen. Het is echt een echt Nederlands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang gegeten. Maak jij vanavond hachee?