Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Je gourmet tafel wordt nog feestelijker met dit lekkere gourmet recept voor ossenhaas met spek, rode ui en champignons
  • Kooktijd6 minuten
  • voorbereidingstijd5 minuten
  • Porties4 porties
recipe image Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Ingrediënten

  • 300 gr ossenhaas
  • 4 plakken katenspek
  • 125 gr kleine champignons
  • 1 grote rode ui
  • 1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)251 kcal
Energy (kJ)1047 kJ
Protein (g)17.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)3.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.9 g
Sugar (g)1.7 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)18.0 g
Saturated fat (g)7.2 g
Unsaturated fat (g)8.8 g
Monounsaturated fat (g)7.7 g
Polyunsaturated fat (g)1.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)64 mg
Sodium (mg)146 mg
Salt (g)0.37 g
Vitamin A (IU)1 IU
Vitamin C (mg)3.7 mg
Calcium (mg)33 mg
Iron (mg)1.29 mg
Potassium (mg)426 mg

Instructies

  1. Neem de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het op temperatuur komen.
  2. Verdeel de ossenhaas in 4 stukken, gangbaar voor een gourmetpannetje. Snijd de rode ui in ringen en halveer de kleine champignons.
  3. Vouw om ieder stuk ossenhaas een plak katenspek. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in je gourmetpannetje of op de grillplaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  4. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin. Voeg de champignons en de rode ui ringen toe aan het pannetje en bak daarna de ossenhaas nog ongeveer 3 minuten. Keer het vlees, de champignons en de rode ui ringen regelmatig. Serveer de ossenhaas met de garnering en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
De structuur van ossenhaas is erg fijn, daardoor hoeft het vlees maar heel kort gebakken te worden.