Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk kogelbiefstuk klaar!
  • 10 minuten
  • 4 porties
recipe image Kogelbiefstuk

Ingrediënten

  • 500 g kogelbiefstuk
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Nutritionele informatie

Energy (kcal)235 kcal
Energy (kJ)986 kJ
Protein (g)25.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)14.1 g
Saturated fat (g)5.6 g
Unsaturated fat (g)6.6 g
Monounsaturated fat (g)6.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)89 mg
Sodium (mg)69 mg
Salt (g)0.17 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)24 mg
Iron (mg)2.13 mg
Potassium (mg)401 mg

Instructies

  1. Haal de kogelbiefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kogelbiefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de kogelbiefstuk in de pan. Bak op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk.
  3. Haal de kogelbiefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kogelbiefstuk is snel klaar en erg lekker. Een kogelbiefstuk kan je rosé, medium of "well done" bereiden. Als je kogelbiefstukken rosé van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter dan in het recept. Wil je ze "well done", bak ze dan 3-5 minuten langer. Volg de stappen en zet de perfecte kogelbiefstuk op tafel!