Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Konijnfilet

Konijn braden en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk konijn klaar!
  • Kooktijd4 minuten
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Konijnfilet

Ingrediënten

  • 600 g konijnfilet
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
Energy (kcal)261 kcal
Energy (kJ)1090 kJ
Protein (g)31.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)15.0 g
Saturated fat (g)4.8 g
Unsaturated fat (g)7.0 g
Monounsaturated fat (g)3.0 g
Polyunsaturated fat (g)4.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)120 mg
Sodium (mg)75 mg
Salt (g)0.19 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)15 mg
Iron (mg)3.00 mg
Potassium (mg)450 mg

Instructies

  1. Haal de konijnfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de konijnfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak het konijnenvlees aan beiden kanten mooi bruin op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en bak nog aan iedere kant 2 minuten. De konijnfilets worden extra lekker als je een beetje verse salie en knoflook meebakt.
  3. Haal de konijnfilets uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Konijn heeft een lichte smaak, is mager en is licht verteerbaar. Konijn is bovendien echt geschikt voor het kerstdiner.