Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Maak dan deze gekruide gehaktballetjes met chorizo en geef je gourmet schotel een twist.
  • Kooktijd4 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Ingrediënten

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 el paneermeel
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gedroogde chorizo worst
  • zout en peper
  • 1 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)231 kcal
Energy (kJ)964 kJ
Protein (g)15.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)4.3 g
Sugar (g)0.5 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)17.2 g
Saturated fat (g)6.6 g
Unsaturated fat (g)5.1 g
Monounsaturated fat (g)4.8 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.3 g
Cholesterol (mg)49 mg
Sodium (mg)307 mg
Salt (g)0.77 g
Vitamin A (IU)22 IU
Vitamin C (mg)5.5 mg
Calcium (mg)19 mg
Iron (mg)2.11 mg
Potassium (mg)245 mg

Instructies

  1. Snijd de knoflook fijn. Doe het gehakt met de fijngesneden knoflook, komijnpoeder, kaneel, kerriepoeder, paneermeel en een snufje peper en zout naar smaak in een kom. Maak je handen een beetje vochtig en meng alle ingrediƫnten met je vochtig gemaakte handen door elkaar.
  2. Vorm 8 kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel. Maak de gehaktballetjes een beetje plat aan beiden zijden en zorg dat hierbij geen barsten ontstaan in de balletjes. Snijd de chorizo worst in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gehaktballetjes samen met de chorizo blokjes ongeveer 4 minuten. Bak de gehaktballetjes aan beide zijden en roer tijdens het bakken door de chorizo
Gehaktballen zijn zeer populair tijdens het gourmetten. Een goede reden hiervoor is omdat je makkelijk kan varieren met de kruiden die je door het gehakt mengt. Hierdoor kan je het zo kruidig of pittig maken als je zelf wilt. Houd je van meer pit? Voeg eens cayennepeper of sambal toe aan het gehakt.