Barbecue
Gehaktspies met Mosterdmarinade
Maak voor vanavond dit recept voor gehaktspies met mosterdmarinade voor op de barbecue. Doordat we de mosterdmarinade maken met Croma Bakken en Braden geef je de spiesen een heerlijke smaak en roosteren ze mooi bruin.
Met dit recept voor gehaktspies met mosterdmarinade maak je een bijzondere spies voor op de barbecue.
Kooktijd20 minuten
voorbereidingstijd20 minuten
- MoeilijkheidsgraadEenvoudig
4 porties

- 3 el Croma Bakken & Braden
- 1½ el witte wijnazijn
- 1½ el grove mosterd
- 1½ el fijngehakte rozemarijnblaadjes
- 400 g rundergehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 3 el maïzena
- 1 sjalot, zeer fijn gesneden
- 2 el tomatenpuree
- 40 g paneermeel
- Roer de Croma Bakken en Braden en de azijn, mosterd, rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Meng het gehakt met het ei, paprikapoeder, maïzena, sjalot, tomatenketchup, paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm van elk portie een worstje. Steek elk gehaktworstjes aan een barbecuespies. Bestrijk het gehakt met de marinade. Rooster de gehaktspiesen rondom in ± 15 minuten bruin en gaar en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
- Lekker met pitabroodjes, gegrilde courgetteplakken (zie tip) en een kant en klare knoflooksaus.
