Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet tartaartje met kwartelei

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Bereid gemakkelijk dit gourmet tartaartje met kwartelei
  • 15 minuten
  • voorbereidingstijd5 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet tartaartje met kwartelei

Ingrediënten

  • 200 g rundertartaar
  • 4 kwarteleitjes
  • 1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de tartaar een half uur voor het bereidenuit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de tartaar vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verdeel de rundertartaar in vieren en vorm er vervolgens 4 kleine tartaartjes van.
  2. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin je gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak je tartaartje tijdens het gourmetten in ongeveer 5 minuten rosé en keer de tartaar regelmatig. Breng de tartaar eventueel op smaak met een beetje zout.
  3. Neem je tartaartje uit het pannetje en bak vervolgens het kwarteleitje ongeveer 2 minuten. Het kwarteleitje laat zich het beste openen door er voorzichtig een sneetje in te maken met de punt van een scherp mesje.
  4. Serveer het tartaartje met het kwarteleitje er bovenop.
Tartaar is fijngehakte rundvlees. Zorg ervoor dat je het niet te lang bakt om het vlees zacht te houden. Een kwarteleitje kleed elk gerecht extra feestelijk aan. Wil je de dooier van het kwarteleitje mooi heel houden, steek dan je mesje er niet te ver in wanneer je een sneetje in het eitje maakt voor het openbreken.