Entrecôte

Klaar in 5 min.
498 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de entrecote een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de entrecote vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de entrecote in de pan en bak deze aan iedere kant 2 a 3 minuten. Houd de entrecote in beweging tijdens het bakken, maar prik er niet in met een vork.
  3. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een entrecote zou ‘tussen twee ribben’ (‘entre deux cotes’) gesneden moet zijn, maar meestal komt het vlees van het dikste deel van de dunne lende. Het is afkomstig uit de rug van een rund en is erg snel te bereiden.

Over Entrecôte

Wist je dat het kleine vetrandje zijn smaken afgeeft aan het vlees. Het vetrandje moet dan ook niet worden verwijderd. Als je hier echt niet van houdt, snij het vetrandje dan pas weg na het bakken.

Hoe handig vond je dit recept?

498 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Tartaar

Rund
289 beoordelingen

Kogelbiefstuk

Rund
279 beoordelingen

Pepersteak

Rund
262 beoordelingen
Alle Rund recepten