Entrecôte

Klaar in 5 min.
328 beoordelingen

Ingredienten

600 g entrecôte
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de entrecote een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de entrecote vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de entrecote in de pan en bak deze aan iedere kant 2 a 3 minuten. Houd de entrecote in beweging tijdens het bakken, maar prik er niet in met een vork.
  3. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een entrecote zou ‘tussen twee ribben’ (‘entre deux cotes’) gesneden moet zijn, maar meestal komt het vlees van het dikste deel van de dunne lende. Het is afkomstig uit de rug van een rund en is erg snel te bereiden.

Over Entrecôte

Wist je dat het kleine vetrandje zijn smaken afgeeft aan het vlees. Het vetrandje moet dan ook niet worden verwijderd. Als je hier echt niet van houdt, snij het vetrandje dan pas weg na het bakken.

Hoe handig vond je dit recept?

328 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Biefstuk

Rund
455 beoordelingen

Rundersaucijzen

Rund
147 beoordelingen

Runderrollade

Rund
276 beoordelingen
Alle Rund recepten