Biefstuk

Klaar in 5 min.
724 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de biefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de biefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de biefstuk in de pan. Bak op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk.
  3. Haal de biefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet Smakelijk!

Tip van croma

Biefstuk is een geliefd stuk vlees. Het is snel klaar en erg lekker. Als je biefstukken rosé van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter dan in het recept. Wil je ze "well done", bak ze dan 3-5 minuten langer. Bij dit vlees staat of valt de smaak bij de bereiding. Zit het bijvoorbeeld te lang in de pan, dan wordt het vlees taai.

Over biefstuk

Wist je dat het laten rusten van de biefstuk voorkomt dat de sappen eruit lopen? Dit gebeurt wel als je het vlees gelijk zou aansnijden.

Hoe handig vond je dit recept?

724 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Runderrollade

Rund
425 beoordelingen

Sukadelappen

Rund
518 beoordelingen

Rundersaucijzen

Rund
207 beoordelingen
Alle Rund recepten