Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Varkensoester

Varkensoester bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk varkensoester klaar!
  • 10 minuten
  • 4 porties
recipe image Varkensoester

Ingrediënten

  • 500 g varkensoesters
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de varkensoester een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de varkensoester vlak voor het bereiden droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de varkensoester in 1 minuut rondom bruin of middelhoog vuur. Bak vervolgens nog 8 minuten op laag vuur. Regelmatig keren. De varkensoesters worden extra lekker als je een beetje verse salie meebakt.
  3. Neem de varkensoester uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Varkensoester is een kwalitatief stukje vlees en is een van de meest malse onderdelen van het varken. Dit stukje vlees moet het niet hebben van zijn formaat, maar van zijn heerlijke smaak. De oester wordt gesneden van de fricandeaudelen van het varken. Het zijn kleine ronde schijfjes varkensvlees (biefstukjes) van ongeveer 100-125 gram.