Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Runderrollade

Rollade braden in de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk runderrollade klaar!
  • Kooktijd5 minuten
  • voorbereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Runderrollade

Ingrediënten

  • 750 g runderrollade
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)309 kcal
Energy (kJ)1297 kJ
Protein (g)38.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)16.0 g
Saturated fat (g)5.9 g
Unsaturated fat (g)8.7 g
Monounsaturated fat (g)7.9 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)124 mg
Sodium (mg)97 mg
Salt (g)0.24 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)47 mg
Iron (mg)2.79 mg
Potassium (mg)594 mg

Instructies

  1. Haal de hele runderrollade een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Dep de runderrollade vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak op hoog vuur de runderrollade aan alle kanten lichtbruin.
  3. Leg de runderrollade en het kookvocht in een braadslee. Gaar de runderrollade in 45 minuten de oven
  4. Laat de runderrollade nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet Smakelijk!
Een rollade is een opgerold stuk vlees, dat met een netje bij elkaar wordt gebonden. Zet de rollade eens na het braden in de koelkast en serveer hem koud.