use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kipfilet

Kipfilet bakken of grillen? Volg dit recept en maak gemakkelijk kipfilet klaar!
  • 15 minuten
  • 4 porties
recipe image Kipfilet

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kipfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kipfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Zet de koekenpan op een laag vuur en doe een scheut Croma Mild met Olijfolie in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kipfilets in de pan.
Hele Kipfilet:
  1. Bak ze op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 10-12 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
Blokjes Kipfilet:
  1. Bak de blokjes op een hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 6-8 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
Uit de oven:
  1. Bak de kipfilets op een hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Zet de kipfilets vervolgens nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm erbij legt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is erg vetarm en snel verteerbaar. Voor blokjes kipfilet geldt een iets kortere baktijd dan voor hele kipfilet.