Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kipfilet

Kipfilet bakken of grillen? Volg dit recept en maak gemakkelijk kipfilet klaar!
  • Kooktijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Kipfilet

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)137 kcal
Energy (kJ)580 kJ
Protein (g)29.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)2.2 g
Saturated fat (g)0.6 g
Unsaturated fat (g)1.1 g
Monounsaturated fat (g)0.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)87 mg
Sodium (mg)66 mg
Salt (g)0.16 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)0.75 mg
Potassium (mg)439 mg

Instructies

  1. Haal de kipfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kipfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Zet de koekenpan op een laag vuur en doe een scheut Croma Mild met Olijfolie in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kipfilets in de pan.
  3. Bak ze op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 10-12 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
  4. Bak de blokjes op een hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 6-8 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
  5. Bak de kipfilets op een hoog vuur in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Zet de kipfilets vervolgens nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm erbij legt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is erg vetarm en snel verteerbaar. Voor blokjes kipfilet geldt een iets kortere baktijd dan voor hele kipfilet.