Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Schouderkarbonade

Schouderkarbonade bakken en braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk schouderkarbonade klaar!
  • Kooktijd25 minuten
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Schouderkarbonade

Ingrediënten

  • 600 g schouderkarbonades
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)212 kcal
Energy (kJ)887 kJ
Protein (g)19.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)14.1 g
Saturated fat (g)4.9 g
Unsaturated fat (g)7.7 g
Monounsaturated fat (g)5.9 g
Polyunsaturated fat (g)1.8 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)71 mg
Sodium (mg)70 mg
Salt (g)0.17 g
Vitamin A (IU)9 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)18 mg
Iron (mg)1.28 mg
Potassium (mg)363 mg

Instructies

  1. Haal de schouderkarbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt
  2. Bak de schouderkarbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de schouderkarbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld. De karbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Schouderkarbonade is niet afkomstig van de schouder van het varken, maar het gedeelte daar net naast.