Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Varkenshaas

Varkenshaas bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk varkenshaas klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Varkenshaas

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)142 kcal
Energy (kJ)596 kJ
Protein (g)24.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)4.2 g
Saturated fat (g)1.4 g
Unsaturated fat (g)2.3 g
Monounsaturated fat (g)1.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)77 mg
Sodium (mg)62 mg
Salt (g)0.15 g
Vitamin A (IU)2 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)1.15 mg
Potassium (mg)467 mg

Instructies

  1. Leg de varkenshaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de varkenshaas vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaas nog 12-15 minuten.
  3. Neem de varkenshaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Varkenshaas is afkomstig van de rug van het varken. Het is de meest malse spier. Een varkenshaas is aan de voorkant dikker dan achter.