Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tartaar

Tartaar bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk tartaar klaar!
  • Kooktijd5 minuten
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Tartaar

Ingrediënten

  • 4 tartaartjes
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)180 kcal
Energy (kJ)752 kJ
Protein (g)22.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.2 g
Sugar (g)0.2 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)10.0 g
Saturated fat (g)4.5 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)69 mg
Sodium (mg)110 mg
Salt (g)0.27 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Instructies

  1. Haal de tartaar een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de tartaar vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de tartaar in de pan en bak op hoog vuur de tartaar in 1 minuut rondom bruin. Draai het vuur lager en bak de tartaar nog 1-2 minuten voor rosé of 5 minuten voor “well done”. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Tartaar is fijngehakte rundvlees. Zorg ervoor dat je het niet te lang bakt om het vlees zacht te houden.