Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Varkensrollade

Varkensrollade braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk varkensrollade klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Varkensrollade

Ingrediënten

  • 750 g varkensrollade
  • 6 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)293 kcal
Energy (kJ)1222 kJ
Protein (g)30.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)19.2 g
Saturated fat (g)7.4 g
Unsaturated fat (g)10.1 g
Monounsaturated fat (g)7.9 g
Polyunsaturated fat (g)2.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)70 mg
Sodium (mg)98 mg
Salt (g)0.24 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)11 mg
Iron (mg)1.58 mg
Potassium (mg)587 mg

Instructies

  1. Haal de varkensrollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan, wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
  3. Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
  4. Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
Een rollade is een opgerold stuk vlees, dat met een netje bij elkaar wordt gebonden. Zet de rollade eens na het braden in de koelkast en serveer hem koud.