Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hamlappen

Hamlappen braden of bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk hamlappen klaar
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Hamlappen

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)170 kcal
Energy (kJ)711 kJ
Protein (g)25.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)6.8 g
Saturated fat (g)2.3 g
Unsaturated fat (g)3.8 g
Monounsaturated fat (g)3.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)85 mg
Sodium (mg)69 mg
Salt (g)0.17 g
Vitamin A (IU)7 IU
Vitamin C (mg)1.1 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)1.26 mg
Potassium (mg)461 mg

Instructies

  1. Haal de hamlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat ze even op kamertemperatuur kunnen komen. Dep de hamlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma voor Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak dan de hamlapjes in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de lapjes in ongeveer 15 minuten verder gaar. Keer ze halverwege. De hamlappen worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk
De hamlap komt van de achterham en is een mager lapje varkensvlees. Hamlappen zijn erg mals van smaak.