use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lamskotelet/Lamsrack

Lamsrack bereiden uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk lamsrack klaar!
  • 12 minuten
  • 4 porties
recipe image Lamskotelet/Lamsrack

Ingrediënten

  • 500 g lamskoteletjes
  • 5 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de lamsrack een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de lamskoteletten vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de lamsrack met de vleeszijde naar beneden in de pan en bak deze bruin in 2-3 minuten. Draai de lamskotelet om en arroseer (kookvocht over het vlees scheppen).
  3. Zet het vuur lager en bak nog 6-7 minuten. Arroseer het vlees tijdens die 6-7 minuten nogmaals.
  4. Haal de lamsrack uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Zorg dat de lamsrack goed schoon is. Dit kan de slager voor u doen. Dit betekent dat de vetrand moet worden verwijderd.