Feestelijk
Lamskotelet/Lamsrack
Lamsrack bereiden uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk lamsrack klaar!
Lamsrack bereiden uit de oven.
Kooktijd10 minuten
- MoeilijkheidsgraadEenvoudig
4 porties

- 500 g lamskoteletjes
- 5 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
- Haal de lamsrack een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de lamskoteletten vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
- Leg de lamsrack met de vleeszijde naar beneden in de pan en bak deze bruin in 2-3 minuten. Draai de lamskotelet om en arroseer (kookvocht over het vlees scheppen).
- Zet het vuur lager en bak nog 6-7 minuten. Arroseer het vlees tijdens die 6-7 minuten nogmaals.
- Haal de lamsrack uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
