Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sukadelappen

Sukadelappen berieden en stoven? Volg dit recept en maak gemakkelijk sukadelappen klaar!
  • Kooktijd3 minuten
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Sukadelappen

Ingrediënten

  • 600 g sukadelappen
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 Knorr runderbouillonblokje
Energy (kcal)302 kcal
Energy (kJ)1264 kJ
Protein (g)33.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g)4.6 g
Sugar (g)3.1 g
Fibre (g)1.2 g
Fat (g)15.3 g
Saturated fat (g)5.2 g
Unsaturated fat (g)7.5 g
Monounsaturated fat (g)6.9 g
Polyunsaturated fat (g)0.6 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)78 mg
Sodium (mg)172 mg
Salt (g)0.43 g
Vitamin A (IU)6 IU
Vitamin C (mg)3.2 mg
Calcium (mg)23 mg
Iron (mg)4.13 mg
Potassium (mg)632 mg

Instructies

  1. Haal de sukadelappen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de sukadelappen vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de sukadelappen rondom bruin in 2-3 minuten.
  3. Doe de tomatenpuree, de gesnipperde ui, laurier en het blokje Knorr runderbouillon in de pan en doe er water bij tot de sukadelappen onder water staan.
  4. Laat het geheel vervolgens 2,5 uur pruttelen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Sukadelappen komen van het schouder van het rund. De pees die door het vlees loopt geeft het een typische smaak.