Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Schnitzel

Schnitzel bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk schnitzel klaar!
  • Kooktijd10 minuten
  • voorbereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Schnitzel

Ingrediënten

  • 600 g varkenspoot schnitzels
  • 6 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)289 kcal
Energy (kJ)1210 kJ
Protein (g)29.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)17.9 g
Saturated fat (g)5.9 g
Unsaturated fat (g)11.2 g
Monounsaturated fat (g)7.6 g
Polyunsaturated fat (g)3.6 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)100 mg
Sodium (mg)126 mg
Salt (g)0.31 g
Vitamin A (IU)30 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)18 mg
Iron (mg)1.03 mg
Potassium (mg)493 mg

Instructies

  1. Haal de schnitzels een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de schnitzel snel aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur dan lager en braad de schnitzels in 8 minuten gaar en krokant. Keer het vlees af en toe om. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. De schnitzels zijn lekker met wat citroensap. Eet smakelijk!
Een schnitzel is een dun gesneden stuk gebraden kalfsvlees, kippenvlees of varkensvlees. Er zijn veel verschillende varianten schnitzel, waaronder de Cordon Bleu.