Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fazantfilet

Fazant braden en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk fazantfilet klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Fazantfilet

Ingrediënten

  • 4 fazantenfilets
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
Energy (kcal)167 kcal
Energy (kJ)700 kJ
Protein (g)23.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)8.2 g
Saturated fat (g)2.8 g
Unsaturated fat (g)4.9 g
Monounsaturated fat (g)3.8 g
Polyunsaturated fat (g)1.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)82 mg
Sodium (mg)75 mg
Salt (g)0.19 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)37 mg
Iron (mg)6.00 mg
Potassium (mg)300 mg

Instructies

  1. Haal de fazantfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de fazantfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de fazantfilets in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur vervolgens lager en bak ze in ongeveer 6 minuten a 7 minuten rustig verder. De fazant wordt extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Fazant is een stuk wild vlees. Wild is een verzamelnaam van dieren die in de vrije natuur leven. Het vlees van de fazant is licht van kleur en is mager. Een stukje wild zoals een fazantfilet doet het altijd goed in een feestmenu. Een stuk fazantfilet is verrassend makkelijk om te maken.