use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kipdrumsticks

Kipdrumsticks uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk drumsticks klaar!
  • 30 minuten
  • voorbereidingstijd5 minuten
  • 4 porties
recipe image Kipdrumsticks

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • 6 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de drumsticks een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Was de drumsticks en dep ze droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
Pan:
  1. Braad de drumsticks op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Verlaag vervolgens het vuur en braad de drumsticks met deksel op de pan in circa 25 minuten gaar. De drumsticks worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Oven:
  1. Braad de drumsticks op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Leg ze nu op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat ze nu 30-40 minuten op lage temperatuur garen. Zo blijft je heerlijke kip botermals en droogt hij niet uit. De drumsticks worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn erbij doet. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
De drumstick is een erg populair en welbekend stuk vlees in de Nederlandse keuken. Het bestaat uit het onderste gedeelte van de poten van de kip.