Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kip (Heel)

Kip uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk een hele kip klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Kip (Heel)

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 8 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)583 kcal
Energy (kJ)2439 kJ
Protein (g)46.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.2 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)42.3 g
Saturated fat (g)12.1 g
Unsaturated fat (g)26.6 g
Monounsaturated fat (g)17.5 g
Polyunsaturated fat (g)9.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)235 mg
Sodium (mg)189 mg
Salt (g)0.47 g
Vitamin A (IU)2308 IU
Vitamin C (mg)6.6 mg
Calcium (mg)27 mg
Iron (mg)3.75 mg
Potassium (mg)537 mg

Instructies

  1. Haal de kip een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170 graden. Dep de kip droog met keukenpapier.
  2. Smeer de hele kip in met Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Doe de kip 70 minuten in de oven. Iedere 20 minuten even opnieuw bedruipen met zijn eigen bakvocht en Croma.
  4. Laat de kip nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Een hele kip bereiden is eigenlijk heel makkelijk.