Kip (Heel)
Kip uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk een hele kip klaar!
4 porties

Ingrediënten
- 1 hele kip
- 8 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal) | 583 kcal |
Energy (kJ) | 2439 kJ |
Protein (g) | 46.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.2 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 42.3 g |
Saturated fat (g) | 12.1 g |
Unsaturated fat (g) | 26.6 g |
Monounsaturated fat (g) | 17.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 9.1 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 235 mg |
Sodium (mg) | 189 mg |
Salt (g) | 0.47 g |
Vitamin A (IU) | 2308 IU |
Vitamin C (mg) | 6.6 mg |
Calcium (mg) | 27 mg |
Iron (mg) | 3.75 mg |
Potassium (mg) | 537 mg |
Instructies
- Haal de kip een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170 graden. Dep de kip droog met keukenpapier.
- Smeer de hele kip in met Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
- Doe de kip 70 minuten in de oven. Iedere 20 minuten even opnieuw bedruipen met zijn eigen bakvocht en Croma.
- Laat de kip nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Een hele kip bereiden is eigenlijk heel makkelijk.