Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Varkenssaucijzen

Saucijzen bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk varkenssaucijzen klaar! Varkenssaucijzen worden gemaakt van varkensgehakt.
  • Kooktijd10 minuten
  • voorbereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Varkenssaucijzen

Ingrediënten

  • 4 varkensworsten
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)201 kcal
Energy (kJ)839 kJ
Protein (g)10.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)17.5 g
Saturated fat (g)5.8 g
Unsaturated fat (g)10.1 g
Monounsaturated fat (g)7.8 g
Polyunsaturated fat (g)2.3 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)48 mg
Sodium (mg)420 mg
Salt (g)1.05 g
Vitamin A (IU)49 IU
Vitamin C (mg)0.5 mg
Calcium (mg)6 mg
Iron (mg)0.73 mg
Potassium (mg)164 mg

Instructies

  1. Haal saucijsjes een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak op middelhoog vuur in 1 minuut de varkensbraadworstjes rondom bruin. Laat de worstjes vervolgens nog 8-10 minuten op laag vuur verder garen. De worstjes worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Je kunt de worstjes 10 minuten voorgaren in bijna kokend water. Ze knappen dan tijdens het braden of grillen niet zo snel open. De braad- of grilltijd wordt dan ca. 5 minuten korter.