Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Bereid gemakkelijk dit recept voor gevulde kipfilet met Merguez worstje.
  • Kooktijd10 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • Porties4 porties
recipe image Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 merguez worstjes
  • 1,5 el Croma met Milde Olijfolie
  • Extra nodig: cocktailprikkers
Energy (kcal)234 kcal
Energy (kJ)979 kJ
Protein (g)25.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.2 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)14.1 g
Saturated fat (g)5.3 g
Unsaturated fat (g)6.7 g
Monounsaturated fat (g)6.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.6 g
Trans fat (g)0.7 g
Cholesterol (mg)90 mg
Sodium (mg)410 mg
Salt (g)1.03 g
Vitamin A (IU)37 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)10 mg
Iron (mg)1.16 mg
Potassium (mg)381 mg

Instructies

  1. Neem de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat de kip op temperatuur komen. Dep de kipfilet vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Snijd de kipfilet in zodat het Merguez worstje er over de lengte in past. Vouw de kipfilet dicht en zet deze over de lengte vast met cocktailprikkers.
  3. Snijd de kipfilets gevuld met het merguez worstje in twee├źn.
  4. Verhit een scheutje Croma Mild met Olijfoliein een gourmet pannetje of op de grill plaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gevulde kipfilet in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer de kipfilet regelmatig om. Breng de kipfilet eventueel op smaak met een beetje zout.
Het Merguez worstje brengt een leuke variatie in je gourmet schotel. De mix van verschillende kruiden maakt het, oorspronkelijk Noord- Afrikaanse worstje, heerlijk kruidig en een beetje pittig.