Gourmet tartaartje met kwartelei

Klaar in 5 min.
41 beoordelingen

Ingredienten

  1. Neem de tartaar een half uur voor het bereidenuit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de tartaar vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verdeel de rundertartaar in vieren en vorm er vervolgens 4 kleine tartaartjes van.
  2. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin je gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak je tartaartje tijdens het gourmetten in ongeveer 5 minuten rosé en keer de tartaar regelmatig. Breng de tartaar eventueel op smaak met een beetje zout.
  3. Neem je tartaartje uit het pannetje en bak vervolgens het kwarteleitje ongeveer 2 minuten. Het kwarteleitje laat zich het beste openen door er voorzichtig een sneetje in te maken met de punt van een scherp mesje.
  4. Serveer het tartaartje met het kwarteleitje er bovenop.

Tip van croma

Tartaar is fijngehakte rundvlees. Zorg ervoor dat je het niet te lang bakt om het vlees zacht te houden. Een kwarteleitje kleed elk gerecht extra feestelijk aan. Wil je de dooier van het kwarteleitje mooi heel houden, steek dan je mesje er niet te ver in wanneer je een sneetje in het eitje maakt voor het openbreken.

Over Tartaar

Wist je dat tartaar van binnen nog best een beetje rood mag zijn?

Hoe handig vond je dit recept?

41 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet hamburger met cheddar en bacon

Gourmet
45 beoordelingen

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
47 beoordelingen

Gourmet biefstuk met gember en rode peper

Gourmet
46 beoordelingen
Alle Gourmet recepten