Gourmet hamburger met cheddar en bacon

Klaar in 10 min.
45 beoordelingen

Ingredienten

 • 4 mini hamburgers

 • 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
 • 4 kleine witte bolletjes

 • 4 plakjes bacon

 • 4 plakken cheddar kaas

 • 4 blaadjes sla gewassen en gedroogd

 • 1 kleine rode ui, in dunne ringen

 • 2 el Calvé Hamburger Saus

 1. Neem de mini hamburgers 30 min. voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de hamburgers vlak voor het bakken met keukenpapier droog.
 2. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een gourmetpannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt of bestrijk de hamburgers voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Bak de mini hamburgers in ongeveer 8 minuten gaar aan beide kanten en keer regelmatig.
 3. Snijd de plakken cheddar kaas ter grootte van de mini hamburgers. Laat de cheddar kort meebakken met de hamburgers zodat de kaas een beetje smelt. Leg de kaas bovenop de burgers als deze bijna gaar zijn.
 4. Grill op de grillplaat van het gourmetstel de plakjes bacon en rooster ook de twee helften van de witte bolletjes kort.
 5. Beleg de onderste helft van de bolletjes met een blaadje sla, ringen rode ui en hamburgersaus. Leg de hamburgers met kaas en de uitgebakken bacon erop. Dek het af met de bovenste helft van de broodjes.

Tip van croma

Maak deze gourmet hamburger met cheddar en bacon ook eens met andere kaas zoals een plakje mozzarella of blauwe kaas en gebruik eens katenspek in plaats van bacon.

Over Hamburger

Wist je dat tot in de jaren tachtig het in Nederland gebruikelijk was dat de hamburger zonder broodje werd geserveerd? Inmiddels weten wij wel beter!

Hoe handig vond je dit recept?

45 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet tartaartje met kwartelei

Gourmet
41 beoordelingen

Gourmet geitenkaas in spek

Gourmet
49 beoordelingen

Gourmet hamburger met cheddar en bacon

Gourmet
45 beoordelingen
Alle Gourmet recepten