Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Worstjes Mediterrane Marinade

Voor deze lekkere Mediterrane worstjes met bieslookdip worden de worstjes eerst gemarineerd in een zelfgemaakte marinade op basis van Croma met Milde Olijfolie. Mediterrane kruiden en knoflook geven de worstjes een lekker smaakje en door de Croma roosteren de worstjes mooi goudbruin.
  • Kooktijd20 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • 4 porties
recipe image Worstjes Mediterrane Marinade

Ingrediënten

  • 3 el Croma met Milde Olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 varkensworsten
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • 2 el (Belgische) mayonaise
  • 4 el magere kwark
  • eventueel ½ tl chilivlokken
  • Extra nodig: Croma marinade bakje
Energy (kcal)262 kcal
Energy (kJ)1094 kJ
Protein (g)11.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.5 g
Sugar (g)1.2 g
Fibre (g)0.4 g
Fat (g)22.7 g
Saturated fat (g)6.5 g
Unsaturated fat (g)14.4 g
Monounsaturated fat (g)9.8 g
Polyunsaturated fat (g)4.5 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)51 mg
Sodium (mg)452 mg
Salt (g)1.13 g
Vitamin A (IU)293 IU
Vitamin C (mg)3.1 mg
Calcium (mg)42 mg
Iron (mg)1.73 mg
Potassium (mg)217 mg

Instructies

  1. Roer de Croma Mild met Olijfolie met de azijn, de uitgeperste knoflook, de mediterrane kruiden en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de worstjes er in en wentel ze goed door de marinade. Marineer de worstjes minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Roer de bieslook met de mayonaise, de kwark en chilivlokken, versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.
  3. Rooster de worstjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 30 minuten rondom bruin en gaar. Serveer met de bieslookdip. Lekker met een krieltjes salade met citroendressing en basilicum (zie tip).
Kook voor de krieltjessalade 750 g krielaardappeltjes met schil gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en druk ze met vlakke hand plat. Schep er een dressing gemaakt van 150 ml magere kwark, 3 el citroenmayonaise, 1 uitgeperst teentje knoflook en 4 el fijngesneden basilicum over. Garneer met 4 in reepjes gesneden zongedroogde tomaten op olie en extra basilicumblaadjes.