Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Speklapjes in Sticky Marinade

Deze sticky speklapjes met maïssalade marineren we in een zoet-kruidige sojaglaze gemaakt met Croma Bakken en Braden. Daardoor krijgen deze speklapjes op de barbecue een heerlijk zoet-hartig en sticky laagje en blijft het vlees vanbinnen zacht en mals.
  • Kooktijd15 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • Porties4 porties
recipe image Speklapjes in Sticky Marinade

Ingrediënten

  • 2 el Croma Bakken & Braden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ el zoete chilisaus
  • ½ el gembersiroop
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 4 speklapjes van ± 1 cm dik
  • 1 geroosterde rode paprika in pot, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt
  • 4 el fijngesneden korianderblad
  • Extra nodig: Croma marinade bakje
Energy (kcal)248 kcal
Energy (kJ)1029 kJ
Protein (g)10.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)15.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)14.4 g
Sugar (g)10.0 g
Fibre (g)1.3 g
Fat (g)16.3 g
Saturated fat (g)6.1 g
Unsaturated fat (g)9.1 g
Monounsaturated fat (g)7.1 g
Polyunsaturated fat (g)2.1 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)28 mg
Sodium (mg)349 mg
Salt (g)0.87 g
Vitamin A (IU)108 IU
Vitamin C (mg)9.8 mg
Calcium (mg)15 mg
Iron (mg)0.75 mg
Potassium (mg)351 mg

Instructies

  1. Roer de Croma Bakken en Braden met 1 teentje uitgeperste knoflook, tomatenketchup, gembersiroop, basterdsuiker, sojasaus en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de speklapjes er in en wentel ze goed door de glaze. Marineer de speklapjes minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Schep de geroosterde paprika met 1 teentje uitgeperste knoflook, de ui, limoenrasp en sap, maïs, koriander en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.
  3. Rooster de speklapjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 15 minuten bruin, gaar en knapperig. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de speklapjes met de maïssalade. Lekker met een gepofte aardappel (zie tip).
Kook voor de gepofte aardappels 4 grote schoongeboende aardappelen in water met een beetje zout 15 minuten. Meng 75 g geraspte belegen kaas met een halve in dunne ringetjes gesneden bosui, 3 el crème fraîche en versgemalen peper naar smaak. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, snijd ze in de lengte in en verdeel het kaasmengsel erover. Vouw het folie dicht en rooster ze op de hete barbecue in 10 minuten gaar. Snijd het folie open en garneer met nog wat geraspte kaas en ringetjes bosui.