Barbecue
Speklapjes in Sticky Marinade
Deze sticky speklapjes met maïssalade marineren we in een zoet-kruidige sojaglaze gemaakt met Croma Bakken en Braden. Daardoor krijgen deze speklapjes op de barbecue een heerlijk zoet-hartig en sticky laagje en blijft het vlees vanbinnen zacht en mals.
Maak vandaag deze lekkere sticky speklapjes met maïssalsa. Met zo'n lekker BBQ recept begint de zomer pas echt.
Kooktijd15 minuten
voorbereidingstijd10 minuten
- MoeilijkheidsgraadEenvoudig
4 porties

- 2 el Croma Bakken & Braden
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 el tomatenketchup
- ½ el zoete chilisaus
- ½ el gembersiroop
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 el sojasaus
- 4 speklapjes van ± 1 cm dik
- 1 geroosterde rode paprika in pot, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
- 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt
- 4 el fijngesneden korianderblad
- Roer de Croma Bakken en Braden met 1 teentje uitgeperste knoflook, tomatenketchup, gembersiroop, basterdsuiker, sojasaus en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de speklapjes er in en wentel ze goed door de glaze. Marineer de speklapjes minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Schep de geroosterde paprika met 1 teentje uitgeperste knoflook, de ui, limoenrasp en sap, maïs, koriander en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.
- Rooster de speklapjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 15 minuten bruin, gaar en knapperig. Keer ze regelmatig.
- Serveer de speklapjes met de maïssalade. Lekker met een gepofte aardappel (zie tip).
