Speklapjes
Speklapjes bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk speklapjes klaar!
Kooktijd25 minuten
4 porties

Ingrediënten
- 400 g speklapjes
- 1 eetlepel Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal) | 298 kcal |
Energy (kJ) | 1232 kJ |
Protein (g) | 15.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 26.2 g |
Saturated fat (g) | 10.0 g |
Unsaturated fat (g) | 14.7 g |
Monounsaturated fat (g) | 11.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 3.2 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 47 mg |
Sodium (mg) | 60 mg |
Salt (g) | 0.15 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 4 mg |
Iron (mg) | 0.46 mg |
Potassium (mg) | 282 mg |
Instructies
- Breng in een ruime water aan de kook. Kook hierin de speklapjes 6-8 minuten voor. Haal de speklapjes uit de pan en laat ze afkoelen.
- Dep de speklapjes met keukenpapier droog. Verhit in een koekenpan 1 el. Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
- Bak de speklapjes in 15-20 minuten bruin en krokant. Keer het vlees geregeld. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Speklap is een stuk vlees dat heel erg veel vet bevat. Het komt van de rug en het buik van het varken.