Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Speklapjes

Speklapjes bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk speklapjes klaar!
  • Kooktijd25 minuten
  • voorbereidingstijd
  • Porties4 porties
recipe image Speklapjes

Ingrediënten

  • 400 g speklapjes
  • 1 eetlepel Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)298 kcal
Energy (kJ)1232 kJ
Protein (g)15.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)26.2 g
Saturated fat (g)10.0 g
Unsaturated fat (g)14.7 g
Monounsaturated fat (g)11.5 g
Polyunsaturated fat (g)3.2 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)47 mg
Sodium (mg)60 mg
Salt (g)0.15 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)4 mg
Iron (mg)0.46 mg
Potassium (mg)282 mg

Instructies

  1. Breng in een ruime water aan de kook. Kook hierin de speklapjes 6-8 minuten voor. Haal de speklapjes uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Dep de speklapjes met keukenpapier droog. Verhit in een koekenpan 1 el. Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Bak de speklapjes in 15-20 minuten bruin en krokant. Keer het vlees geregeld. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Speklap is een stuk vlees dat heel erg veel vet bevat. Het komt van de rug en het buik van het varken.