Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kippenbout

Kippenbout uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk kippenbout klaar!
  • 1 uur 5 minuten
  • 4 porties
recipe image Kippenbout

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 6 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kippenbout een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kip eerst op de velkant. Beweeg de kippenbouten regelmatig over de bodem van de pan. Keer de kip, als het velkant mooi goudbruin is, met een vleestang en bak ook de ander kant mooi bruin. Lepel tijdens het bakken een paar juslepels van het bakvet over de kip (arroseren) dan krijgt de kip een mooi bruin en krokant korstje.
  3. Zet het vuur lager en laat de kip met de deksel schuin op de pan in ca. 45 minuten langzaam doorgaren. De kippenbouten worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn erbij doet.
  4. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een schaal. Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10 tot 15 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kippenbouten zijn de poten van een kip inclusief de dij. In dit recepten wordt de kippenbout gebakken, maar je kunt het ook in de oven doen, stoven en zelfs frituren.