Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalkoen (Heel)

Kalkoen braden en bereiden in de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk een hele kalkoen klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd1 uur 0 minuten
  • 4 porties
recipe image Kalkoen (Heel)

Ingrediënten

  • 1 kalkoen
  • 8 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Instructies

  1. Haal de kalkoen een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de kalkoen droog met keukenpapier.
  2. Smeer de hele kalkoen in met Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Doe de kalkoen 4 uur in de oven onder los aluminiumfolie. Ieder half uur even opnieuw bedruipen met Croma.
  4. Haal tijdens het laatste half uur de aluminiumfolie van de kalkoen af en zet de oven op 190 graden. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kalkoenvlees heeft een hoog eiwitgehalte. Het heeft een laag vetgehalte dat voor het grootste deel uit meervoudig onverzadigde vetzuren bestaat. De kleur van kalkoenvlees is donkerder dan dat van kip.