Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalfskoteletten

Kalfskoteletten bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk kalfskoteletten klaar!
  • Kooktijd10 minuten
  • voorbereidingstijd30 minuten
  • Porties4 porties
recipe image Kalfskoteletten

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal)131 kcal
Energy (kJ)547 kJ
Protein (g)15.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)7.3 g
Saturated fat (g)3.1 g
Unsaturated fat (g)3.3 g
Monounsaturated fat (g)2.8 g
Polyunsaturated fat (g)0.5 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)63 mg
Sodium (mg)68 mg
Salt (g)0.17 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)0.59 mg
Potassium (mg)244 mg

Instructies

  1. Haal de kalfskoteletten een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kalfskoteletten vlak voor het bakken met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur de Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak in 2 minuten beide kanten van de kalfskotelet mooi bruin. Zet het vuur lager en bak in 6-7 minuten gaar. De kalfskoteletten worden extra lekker als je een beetje verse tijm en rozemarijn meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Het is een stevige lap vlees met het ribbeentje er nog in. Door dit beentje krijgt het vlees een heel eigen smaak. Koteletten met been zijn lekkerder dan koteletten zonder been. Ook voor dit stukje geldt dat het zeker niet te hard gebakken mag worden. Het verbrandt snel.