Feestelijk
Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas
Op zoek naar een lekker gourmet recept? Maak deze Italiaans gevulde varkenshaas. Heerlijke varkenshaasrolletjes gevuld met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas.
Een lekker varkenshaas gourmet recept: varkenshaasrolletjes met een Italiaanse vulling van basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas.
Kooktijd15 minuten
voorbereidingstijd15 minuten
- MoeilijkheidsgraadGemiddeld
4 porties

- 400 g varkenshaas (2 stuks)
- 8 plakken parmaham
- 12 basilicumblaadjes
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
- Extra nodig: cocktailprikkers
- Neem de varkenshaas 30 min. voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
- Halveer de varkenshazen. Sla ze tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de varkenshaas, overal ongeveer 5 mm dik is.
- Verdeel de plakken Parmaham over de varkenshaas en leg er per varkenshaasje 3 blaadjes basilicum op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Rol de varkenshaasjes op in de lengte en zet deze vast met een cocktailprikker.
- Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Braad de varkenshaasrolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees regelmatig.
