Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Parelhoen

Parelhoenfilet braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk parelhoen klaar!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Parelhoen

Ingrediënten

  • 500 g parelhoenfilet
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
Energy (kcal)195 kcal
Energy (kJ)814 kJ
Protein (g)24.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)10.0 g
Saturated fat (g)2.9 g
Unsaturated fat (g)5.9 g
Monounsaturated fat (g)4.6 g
Polyunsaturated fat (g)1.3 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)76 mg
Sodium (mg)43 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)190 IU
Vitamin C (mg)5.7 mg
Calcium (mg)13 mg
Iron (mg)1.24 mg
Potassium (mg)261 mg

Instructies

  1. Haal de parelhoen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de parelhoen in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  3. Zet het vuur lager, plaats de deksel schuin op de pan en braad de parelhoen 10-12 minuten. De parelhoen wordt extra lekker als je een beetje verse salie meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Parelhoen heeft lichte wildsmaak. Qua smaak zit het tussen de fazant en de kip. Het vlees is erg mager.