Kip Drumsticks in Muntmarinade
Voor deze BBQ drumsticks in muntmarinade met groene saus met tomaat wordt de kip gemarineerd in een lekkere frisse marinade van op basis van Croma Mild met Olijfolie en verse groene kruiden als koriander en munt.
- voorbereidingstijd40 minuten
- 4 porties
Ingrediënten
- 3 el Croma met Milde Olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 2 takjes koriander, fijngesneden
- 2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
- 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
- 8 drumsticks
- 15 g verse platte peterselie
- 1 bosui, in kleine stukjes gesneden
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 trostomaat, fijngesneden
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Roer voor de marinade de Croma Mild met Olijfolie met de azijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, de koriander, munt, de citroenrasp en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de drumsticks erin en wentel ze goed door de marinade. Laat de drumsticks minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
- Pluk de peterselie van de steeltjes en snijd het bovenste zachte gedeelte van de steeltjes fijn. Doe de peterselieblaadjes en de fijngesneden steeltjes, 1 gesnipperd teentje knoflook, bosui, het citroensap, olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak ik een hoge kom en hak met de staafmixer tot een kruidensaus. Schep de tomaatstukjes erdoor.
- Neem de drumsticks uit de marinade en rooster ze op het rooster van de gloeiende barbecue in ± 30 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Verwijder het folie, bestrijk ze nogmaals met marinade en rooster de drumsticks rondom bruin.
- Serveer de drumsticks met de kruidensaus. Lekker met een groene salade met mango en pijnboompitten (zie tip).
Schep voor de groene salade 150 g jonge spinazieblaadjes of gemengde bladsla met 1 in stukjes gesneden mango met een kant en klare kruidendressing door elkaar. Garneer met 2 el geroosterde pijnboompitten.