Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kipspiesen in Citroenmarinade

Voor deze geurige kipspiesen met citroen en sinaasappelmayo wordt de kip eerst gemarineerd in een marinade waarin Croma Mild met Olijfolie, citroen, knoflook en rozemarijn een hoofdrol spelen. Door deze lekkere marinade krijgt de kip een heerlijke smaak en rooster je het vlees mooi goudbruin.
  • Kooktijd10 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • Porties4 porties
recipe image Kipspiesen in Citroenmarinade

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el Croma met Milde Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 tl rozemarijnblaadjes, fijngesneden
  • 500 g kippendijfilets zonder vel
  • 4 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • ½ sinaasappel, schil geraspt
  • ¼ rode paprika, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden korianderblaadjes
  • Extra nodig: Croma marinade bakje, satéstokjes of barbecuespiesen
Energy (kcal)245 kcal
Energy (kJ)1018 kJ
Protein (g)18.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)3.8 g
Sugar (g)1.6 g
Fibre (g)1.2 g
Fat (g)16.1 g
Saturated fat (g)3.4 g
Unsaturated fat (g)11.2 g
Monounsaturated fat (g)6.0 g
Polyunsaturated fat (g)5.2 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)102 mg
Sodium (mg)141 mg
Salt (g)0.35 g
Vitamin A (IU)92 IU
Vitamin C (mg)25.7 mg
Calcium (mg)39 mg
Iron (mg)1.10 mg
Potassium (mg)332 mg

Instructies

  1. Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers de helft van de vrucht uit. Meng met een garde de Croma Mild met Olijfolie met de rasp, het sap, de uitgeperste knoflook, de rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje. Schep de kip erdoor en laat de kip minimaal 30 minuten marineren (langer is lekkerder!).
  2. Roer voor het sausje de mayonaise met de zure room, de sinaasappelrasp, de paprika en versgemalen peper naar smaak door elkaar.
  3. Neem de kip uit de marinade en rijg de stukjes aan de spiesen. Rooster de spiesen op het rooster boven de hete barbecue rondom in ± 10 minuten lichtbruin en gaar. Bestrijk ze halverwege nogmaals met de marinade.
  4. Leg de kipspiesen op een schaal en serveer met de sinaasappelmayo. Garneer met de koriander. Lekker met botersla met doperwtjes (zie tip).
Verdeel voor de botersla met doperwtjes de grof gescheurde blaadjes van een kleine krop botersla met 250 g beetgaar gekookte doperwtjes (diepvries) over en schaal. Verdeel er 2 el kappertjes en 2 in schuine ringetjes gesneden bosuitjes over. Besprenkel met een dressing van 4 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 2 tl Franse mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.