Barbecue
Kipspiesen in Citroenmarinade
Voor deze geurige kipspiesen met citroen en sinaasappelmayo wordt de kip eerst gemarineerd in een marinade waarin Croma Mild met Olijfolie, citroen, knoflook en rozemarijn een hoofdrol spelen. Door deze lekkere marinade krijgt de kip een heerlijke smaak en rooster je het vlees mooi goudbruin.
Deze kipspiesen met sinaasappelmayo worden extra lekker door de kip eerst te marineren in Croma Mild met Olijfolie, citroen, knoflook en rozemarijn.
Kooktijd10 minuten
voorbereidingstijd15 minuten
- MoeilijkheidsgraadEenvoudig
4 porties

- 1 citroen, schoongeboend
- 2 el Croma met Milde Olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 tl rozemarijnblaadjes, fijngesneden
- 500 g kippendijfilets zonder vel
- 4 el mayonaise
- 3 el zure room
- ½ sinaasappel, schil geraspt
- ¼ rode paprika, fijngesneden
- 2 el fijngesneden korianderblaadjes
- Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers de helft van de vrucht uit. Meng met een garde de Croma Mild met Olijfolie met de rasp, het sap, de uitgeperste knoflook, de rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje. Schep de kip erdoor en laat de kip minimaal 30 minuten marineren (langer is lekkerder!).
- Roer voor het sausje de mayonaise met de zure room, de sinaasappelrasp, de paprika en versgemalen peper naar smaak door elkaar.
- Neem de kip uit de marinade en rijg de stukjes aan de spiesen. Rooster de spiesen op het rooster boven de hete barbecue rondom in ± 10 minuten lichtbruin en gaar. Bestrijk ze halverwege nogmaals met de marinade.
- Leg de kipspiesen op een schaal en serveer met de sinaasappelmayo. Garneer met de koriander. Lekker met botersla met doperwtjes (zie tip).
