use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk hertenbiefstuk klaar!
  • 35 minuten
  • voorbereidingstijd30 minuten
  • 4 porties
recipe image Hertenbiefstuk

Ingrediënten

  • 4 stuks hertenbiefstuk
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de hertenbiefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat ze op temperatuur kan komen. Dep de hertenbiefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de hertenbiefstuk 2-3 minuten per kant. Blijf het vlees tijdens het klaarmaken in beweging houden.
  3. Laat het vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Hertenbiefstuk is een stuk wild vlees. Een stukje wild zoals een hertenbiefstuk doet het altijd goed in een feestmenu, zoals met kerst. Hertenbiefstuk heeft een donkerrode kleur. Daarnaast is het mager, zacht en snel te bereiden.