use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Maak deze Italiaans gevulde varkenshaas. Heerlijke varkenshaasrolletjes gevuld met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas.
  • 30 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas (2 stuks)
  • 8 plakken parmaham
  • 12 basilicumblaadjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • Extra nodig: cocktailprikkers

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de varkenshaas 30 min. voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Halveer de varkenshazen. Sla ze tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de varkenshaas, overal ongeveer 5 mm dik is.
  3. Verdeel de plakken Parmaham over de varkenshaas en leg er per varkenshaasje 3 blaadjes basilicum op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Rol de varkenshaasjes op in de lengte en zet deze vast met een cocktailprikker.
  5. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Braad de varkenshaasrolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees regelmatig.
Deze varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas kun je ook een Hollandse twist geven. Gebruik dat Goudse kaas en achterham.