use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ossenhaas/Tournedos

Ossenhaas bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk ossenhaas klaar!
  • 10 minuten
  • 4 porties
recipe image Ossenhaas/Tournedos

Ingrediënten

  • 600 g ossenhaas
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
  2. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  3. Dep de ossenhaas vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de ossenhaas nog 4-5 minuten.
  5. Neem de ossenhaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Een ossenhaas, ook wel bekend als tournedos, is een biefstuk afkomstig van de haas van het rund. Het is het mooiste en malste stuk van het rund. De ossenhaas bevindt zich halverwege de rug van het rund en staat bekend om de zeer fijne structuur en de goede smaak.