Hazenrug

Klaar in 15 min.
143 beoordelingen

Ingredienten

1 stuk hazenrugfilet
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal dehazenrug een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 150 graden. Dep de hazenrug vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de hazenrug eerst op de vleeskant voor 3 minuten. Bak dan de andere zijde 2 minuten. De hazenrug worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn en knoflook meebakt.
  3. Zet de hazenrug vervolgens 5-7 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat het vlees nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Hazenrug is een stuk wild vlees. Met het been nog aan het vlees krijgt het een nog lekkerdere smaak. Een stukje wild zoals een hazenrug doet het altijd goed in een feestmenu, zoals met kerst. In dit recept wordt het vlees gepikeerd (doorstoken met reepjes vet spek ) waardoor het vlees sappiger blijft. Uw poelier kan het vlees voor u pikeren.

Over Hazenrug

Wist je dat een stuk hazenrug in korte tijd gaar is en dan als het ware van het bot afvalt?

Hoe handig vond je dit recept?

143 beoordelingen

Populaire recepten met Wild

Hertenbiefstuk

Wild
227 beoordelingen

Hazenrug

Wild
143 beoordelingen

Konijnfilet

Wild
52 beoordelingen
Alle Wild recepten