Slavinken

Klaar in 18 min.
231 beoordelingen

Ingredienten

4 slavinken
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de slavinken een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep ze vlak voor het bakken droog met keukenpapier.
  2. Verhit op een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  3. Bak nu de slavink in 3 minuten rondom lichtbruin. Pas op dat het spek niet verbrand.
  4. Draai het vuur lager en braadde slavinken in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer het vlees geregeld. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.

Tip van croma

Slavink is een rolletje varkens- of half-om-half-gehakt omwikkeld met spek. Bak de slavink niet op te hoog vuur, anders verbrand het spek voordat het gehakt gaar is.

Over Slavinken

Wist je dat de slavink een van de meest gegeten vleesproducten is van Nederland?

Hoe handig vond je dit recept?

231 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Ribkarbonade

Varken
277 beoordelingen

Schnitzel

Varken
257 beoordelingen

Schouderkarbonade

Varken
368 beoordelingen
Alle Varken recepten