Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet varkenshaas spiesjes

Met dit makkelijke gourmet recept voor varkenshaas spiesjes geef je je gourmet schotel een heerlijke twist!
  • Kooktijd
  • voorbereidingstijd
  • 4 porties
recipe image Gourmet varkenshaas spiesjes

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 el Conimex Saté Marinademix
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 8 kleine satéprikkers
Energy (kcal)142 kcal
Energy (kJ)596 kJ
Protein (g)24.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)4.2 g
Saturated fat (g)1.4 g
Unsaturated fat (g)2.3 g
Monounsaturated fat (g)1.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)77 mg
Sodium (mg)62 mg
Salt (g)0.15 g
Vitamin A (IU)2 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)7 mg
Iron (mg)1.15 mg
Potassium (mg)467 mg

Instructies

  1. Neem de varkenshaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de varkenshaas vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm lang en 1 cm dik.
  2. Bereid de marinade door de ketjap met de saté marinademix te mengen. Meng de varkenshaasblokjes door de marinade en laat het minimaal 10 minuten rusten zodat de marinade in het vlees kan trekken.
  3. Maak spiesjes met aan elke satéprikker twee varkenshaasblokjes.
  4. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de varkenshaas spiesjes tijdens het gourmetten ongeveer 4 minuten aan alle kanten. Keer de spiesjes regelmatig gedurende het bakken.
De varkensspiesjes kleden je gourmetschotel feestelijk aan. De saté marinade maken de spiesjes lekker kruidig, ben je op zoek naar nog wat meer pit? Voeg dan wat sambal toe aan de marinade. Ook lekker is om wat rode ui of paprika mee te bakken in het gourmet pannetje.