Ribeye

Klaar in 6 min.
311 beoordelingen

Ingredienten

4 stuks 125 g ribeye
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de ribeye een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de ribeye droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Doe het vlees in de pan. De ribeye ongeveer 1 minuut op hoog vuur rondom bruin bakken. Zet het vuur lager en bak nog 4-5 minuten rondom bruin. Houd de ribeye in beweging, maar prik er niet in met een vork.
  3. Dek de ribeye af met aluminiumfolie en laat nog 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Wat de ribeye zo smaakvol maakt is de dooradering van het vet. Het is een stuk vlees uit een deel van de ribben van een rund. De ribeye komt uit een deel van het rund wat richting de poot gaat. Het heeft veel bewogen en daardoor vol van smaak.

Over Ribeye

Wist je dat je in Amerika een ribeye met bot een “cowboy ribeye” heet?

Hoe handig vond je dit recept?

311 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Rosbief

Rund
358 beoordelingen

Biefstuk

Rund
455 beoordelingen

Tartaar

Rund
171 beoordelingen
Alle Rund recepten