Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kwartel

Kwartel bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk kwartel klaar! Dit recept is voor een hele kwartel.
  • 35 minuten
  • 4 porties
recipe image Kwartel

Ingrediënten

  • 4 kwartel
  • 5 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kwartels een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kwartels vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kwartels op hoog vuur in twee tot drie minuten aan beide alle zijden bruin. Doe het vuur lager, en braad de kwartels nog 15 minuten met de deksel op de pan. Bedruip de kwartels na 5 en 10 minuten met zijn eigen kookvocht en de Croma. Hierdoor worden de kwartels mooi bruin. De kwartels worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn meebakt.
  3. Laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen goed door het vlees verspreid worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kwartels worden al erg lang gegeten door de mensheid. De oude Egyptenaren vingen de vogels al om ze te consumeren. De kwartel die het meeste voorkomt is de Japanse Kwartel.