Ossenhaas/Tournedos

Klaar in 6 min.
193 beoordelingen

Ingredienten

600 g ossenhaas
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
  2. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  3. Dep de ossenhaas vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de ossenhaas nog 4-5 minuten.
  5. Neem de ossenhaas uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een ossenhaas, ook wel bekend als tournedos, is een biefstuk afkomstig van de haas van het rund. Het is het mooiste en malste stuk van het rund. De ossenhaas bevindt zich halverwege de rug van het rund en staat bekend om de zeer fijne structuur en de goede smaak.

Over Ossenhaas/Tournedos

Wist je dat de fijne structuur komt van het feit dat het rund de spier (de haas) bijna niet gebruikt.

Hoe handig vond je dit recept?

193 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Runderrollade

Rund
276 beoordelingen

Entrecôte

Rund
328 beoordelingen

Ribeye

Rund
311 beoordelingen
Alle Rund recepten