Hachee

Klaar in 5 min.
316 beoordelingen

Ingredienten

750 g riblappen
5 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
3 uien
1 Knorr runderbouillonblokje
2 eetlepels azijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
  1. Haal de riblappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm, dep ze vlak voor het bereiden droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.
  2. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de stukken vlees rondom aan. Geregeld omscheppen.
  3. Bak vervolgens de uienringen 3 minuten mee. Voeg dan het bouillonblokje, een 1/2 liter heet water, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit tegen de kook aan. Laat het vlees in 2,5 - 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar sudderen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Hachee is een authentieke recept en is niet moeilijk te bereiden, maar vergt wel wat geduld. Je krijgt hachee als je runderlappen een paar uur laat sudderen. Het is echt een echt Nederlands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang gegeten. Maak jij vanavond hachee?

Over Hachee

Wist je dat Croma de hachee een mooie bruine kleurt geeft en dat Croma van zichzelf niet spat?

Hoe handig vond je dit recept?

316 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Pepersteak

Rund
191 beoordelingen

Sukadelappen

Rund
219 beoordelingen

Ossenhaas/Tournedos

Rund
184 beoordelingen
Alle Rund recepten