Lekker eten
Oma's gehaktballen
Oma's gehaktballen maken? Met dit gehaktbal recept kan iedereen een lekkere gehaktbal op tafel zetten. Ouderwets lekkere gehaktballen maken van half om half gehakt of met rundergehakt, met brood of paneermeel of gebruik je liever een zakje gehaktkruiden? Het kan allemaal. In dit gehaktbal recept vind je veel handige tips om de allerlekkerste gehaktbal te maken!
Oma's gehaktballen maken? Met dit gehaktballen basisrecept zet je een echte ouderwetse gehaktbal op tafel. Met heel veel handige tips om lekker te variëren.
Kooktijd20 minuten
voorbereidingstijd5 minuten
4 porties

- 2 sneetjes (oud) brood zonder korstjes
- 50 ml melk
- 1 sjalot
- 500 g half om half gehakt of rundergehakt
- 1 ei
- nootmuskaat of foelie
- versgemalen peper
- zout
- 25 ml Croma Bakken & Braden vloeibaar
- Week de sneetjes brood in de melk. Pel en snipper de sjalot.
- Kneedhet gehakt met de uitgeknepen sneetjes brood, de sjalot, het ei en nootmuskaat of foelie, peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm er 4 mooie ballen van.
- Verhit de Croma Bakken en Braden in een braadpan totdat de belletjes zijn weggetrokken en bak de ballen rondom bruin aan. Voeg 50 ml water toe en braad de ballen, met de deksel op de pan, in 15-20 minuten helemaal gaar. Keer ze regelmatig en let er op of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg anders nog een scheutje heet water toe.
- Neem oma's gehaktballen uit de pan. Blus het bakvet af met 150 ml water en roer de aanbaksel los. Laat de jus tot gewenste dikte inkoken en breng eventueel op smaak met nog een beetje peper.
