Gehaktbal

Klaar in 20 min.
444 beoordelingen

Ingredienten

500 g gehaktvlees
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
2 eetlepels paneermeel
1 ei
50 g gehaktkruiden
  1. Doe het gehakt in een kom. Meng het heel goed met paneermeel, gehaktkruiden en het ei. Draai van het gehakt (met natgemaakte handen) 4 of 8 ronde ballen zonder barstjes. Verhit op middelhoog vuur de Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de gehaktballen nu op een hoog vuur rondom bruin
  3. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen met het deksel half op de pan in 15 tot 20 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen, hoe kleiner de gehaktballen hoe eerder dat ze klaar zijn. De gehaktballen worden extra lekker als je een beetje laurier meebakt. Vergeet niet regelmatig de gehaktballen te keren. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Gehaktballen maken is vrij eenvoudig. Er is qua ingrediënten voor je gehaktballen geen ‘goed’ of ‘fout’, wel is het belangrijk dat je de ballen op de juiste manier in de pan braadt. Wij hebben gekozen voor een recept met paneermeel, ei, gehakt en gehaktkruiden.

Over Gehaktbal

Wist je dat gehaktballen niet alleen in Nederland populair zijn? De gehaktbal wordt in veel varianten over de hele wereld gegeten, met én zonder vlees. 

Hoe handig vond je dit recept?

444 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Biefstuk

Rund
521 beoordelingen

Hamburgers

Rund
91 beoordelingen

Ribeye

Rund
345 beoordelingen
Alle Rund recepten